Pannbiff i ugn

Att steka pannbiff i ugn är mycket smidigt och blir väldigt gott. Medan pannbiffarna steks i ugnen hinner du duka och göra sallad…

Recept för ca 4 portioner

Ingredienser till pannbiff

  • 600 g blandfärs (eller nötfärs)
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 nypa malen muskotnöt
  • salt och peppar

Tillagning, pannbiffar i ugn

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla i 5 – 10 minuter.
  3. Blanda ner köttfärsen, riven lök, ägg och kryddor.
  4. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg.
  5. Efterstek pannbiffarna i ugn, cirka  5-10 minuter tills de är genomstekta.