Pannbiff med fetaost

Kommer finbesök eller vill du bara ha lite guldkant på vardagen?

Krydda pannbiffarna med något mer spännande eller blanda i en god ost! Nedan följer ett recept på pannbiffar med fetaost men du kan lika gärna krydda dem med rosmarin, blanda i bacon eller varför inte lägga i en bit mozzarella i mitten?

Ingredienser pannbiff med fetaost

  • ca 500g Blandfärs eller nötfärs
  • 4 msk Ströbröd
  • 1 msk Potatismjöl
  • 1 ½ dl Mjölk
  • 1 Ägg
  • 1 ½ tsk Salt
  • 1 ½ kryddmått Svart- el vitpeppar
  • 1 msk Råriven gul lök
  • Oregano
  • Feta ost ( fetaost i olja med kryddblandning 150g)
  • 100 – 200 g Soltorkade tomater

Så här gör du:

  1. Blanda ströbröd, potatismjöl (eller vanligt mjöl), mjölk och låt svälla i 10 min.
  2. I en annan bunke blandar du sedan ägg, salt, peppar, lök och oregano.
  3. Rör ihop de två olika smetarna och lägg i köttfärsen. Arbeta ihop med en gaffel men inte för mycket.
  4. Forma pannbiffarna och tryck i 2-3 fetaostbitar samt 2-3 bitar av soltorkade tomater. Ta oljan från fetaosten och badda pannbiffarna med.
  5. Stek på mkt svag värme i lite smör och olja, ca 10 min på vardera sida.
  6. Servera med ris eller klyftpotatis.